dilluns, 10 de novembre del 2014

El dia després del N9N

JA HEM VOTAT!

Escola Lys-S. Gervasi
Vedrunes-Gràcia
Una vegada més, els catalans hem demostrat la nostra maduresa, la nostra voluntat de treballar, la nostra implicació en els afers de la nostra comunitat. Hem tornat a treure pa de les pedres, a fer valer els nostres drets sense violències a no fer cas als farols de poker del nostre superb i conqueridor Estat veí, que només entén de mà dura, de treballar amb l'esquena dreta i obvia la democràcia del segle XXI.


Mai com ahir vaig recordar al nostre estimat Pau Casals al bell mig de les Nacions Unides:




PARAULES DE PAU CASALS A L’ONU - 24 D’OCTUBRE DE 1971
Aquest és l’honor més gran que he rebut a la meva vida. La pau ha estat sempre la meva més gran preocupació. Ja en la meva infantesa vaig aprendre a estimar-la. La meva mare – una dona excepcional, genial - , quan jo era noi, ja em parlava de la pau, perquè en aquells temps també hi havia moltes guerres. A més, sóc català. Catalunya va tenir el primer Parlament democràtic molt abans que Anglaterra. I fou al meu país on hi hagué les primeres nacions unides. En aquell temps – segle onzè – van reunir-se a Toluges – avui França – per parlar de la pau, perquè els catalans d’aquell temps ja estaven contra, CONTRA la guerra. Per això les Nacions Unides, que treballen únicament per l’ideal de la pau, estan en el meu cor, perquè tot allò referent a la pau hi va directament. (...)

Com deia el Mestre Casals, els catalans varem tenir el primer Parlament democràtic europeu (veure) i això ho portem en els nostres gens. Hem de seguir, no ens ho posaran fàcil, hem arribat a un punt de no retorn, però tornarem a lluitar, tornarem a sofrir, tornarem a véncer i mai com ara amb les armes de la democràcia.



***


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Cadascú té les motivacions per (no) votar, les meves podrien dir que son més materials...

Marta ha dit...

Pons007. Que vols dir amb això de materials?

Marta ha dit...

M. Carme Crespi
Jo també vaig recordar en Pau Casals

Anònim ha dit...

materials = calers