dilluns, 24 de juliol del 2017

La cultura dels gats

Els gats sempre han estat protagonistes als països mediterranis, deambulant pels carres, parcs i jardins al seu aire i no sempre protegits, els quals et van sortint al pas, quan visites aquells pobles i ciutats i no se sap si aquests animalons estan suficientment assistits pels municipis.

Al Museu Marítim de Barcelona hi ha una exposició per agrair i donar a conèixer la Plataforma Gatera que té cura dels gats del port de Barcelona, els quals rescaten del seu abandonament, els fan companyia i en tenen cura tant a nivell alimentari com sanitari.





És una exposició modesta, però informativa d'un voluntariat més dels que es fan a la nostra ciutat, i crec que val la pena de donar-ho a conèixer atès que moltes de les accions voluntàries organitzades, resten a l'anonimat per a la majoria de ciutadans i són col·lectius que fan feines prou dignes sense ànim de lucre.

Els que sóm amics d'aquests felins, ens afegim a l'agraïment que suposa aquesta iniciativa, i encoratgem a les persones que s'hi dediquen a continuar aquesta tasca de protegir uns animals que a la vegada són patrimoni d'una mediterrània que els egipcis ja els teníem com a referent.















***

4 comentaris:

Joan Antoni ha dit...

Malgrat l'abandonament, els gats són uns privilegiats: amb molta facilitat "ronden" lliurement per ciutats i pobles, són independents i s'espavilen prou bé. Quan corben el seu dors, poca broma en molestar-los. Cap edicte municipal obliga a posar-lis morrió o passejar-los lligats. Ells es passegen sols. No necessiten l'amo. Cap normativa per recollir les seves caques/pipís: ho fan en llocs discrets. Són l'enveja dels gossos i els seus amos.

Marta ha dit...

Resposta a JALR
I tant! Per això són animals lliures i independents!

Unknown ha dit...

Cal dir, però, k els gats saben trobar el millor lloc de la casa

Marta ha dit...

Resposta a M.Carme C.
Clar en això demostren la seva intel·ligència i llibertat per anar a raure on ells volen :)