dilluns, 19 de desembre del 2016

Concert solidari


Una vegada més la Coral Espígol es va lluir amb escreix en el concert solidari d'ahir diumenge, a la Parròquia de Sant Josep de Badalona, en el qual van interpretar a Mozart, Bach i Vivaldi.

El motiu del Nadal, és prou important per oferir concerts en benefici a obres solidàries, i aixó sí que ho fa la Coral Espígol. És la segona vegada que assisteixo a un concert dedicat a la Fundació Acollida i Esperança (enllaço la web), una entitat que es dedica a crear espais d'acollida per atendre persones que pateixen exclusió social.

L'església estava plena de gom a gom. Els badalonins van fer acte de presència amb la seva alcaldessa al capdavant, la qual va adreçar també al públic unes paraules abans de començar.



Dins del repertori, hi havia programada la Missa brevis KV 49 de W.A. Mozart,  un concert que ja l'havien interpretat l'any passat a la Parroquia Santa Madrona del Poble Sec de Barcelona, però potser la sonoritat del lloc no va ser gaire reeixida, a diferència de Badalona, que l'església era més òptima per gaudir de l'esplèndida música clàssica.

La coral es va acompanyar de cinc músics, dos violins, una viola, un violoncel i un orgue. També els quatre solistes van estar a l'alçada, soprano, contralt, tenor i baix.

Crec que va agradar al públic, la gent va reclamar bisos, i l'emoció va fluir quan es va entonar l'Al·leluia de Händel a l'acabament final. Precisament alguns dels components de la coral l'havien cantat feia pocs dies, al Messies participatiu del Palau de la Música, al qual també nosaltres hi varem ser presents de públic.

El refranyer popular ens diu:

Nadal sense torrons i sense Betlem no és Nadal, i jo afegiria:....i sense música tampoc és Nadal.




***