dimarts, 2 de maig del 2017

Burgos

Fred, molt de fred ha fet aquest primer de maig al bressol de Castella. És la tercera vegada que les seves pedres velles ens acullen, i aquest cop, mai tant ben dit "pedres velles" i molt.

La Catedral que fa anys la varem veure de color negre acusant el pas del temps, després la van netejar i la van deixar amb les pedres blanques, potser massa, ara està en el seu punt òptim, doncs comença a tenir aquell color de pedra més groguenc, que adquireix l'exposició dels monuments a l'aire lliure, per les inclemències de la natura.



Uns dies de primavera freda, ara sol, ara núvols i de trepitjar sota una pluja intensa i terra de fang, el jaciment d'Atapuerca amb la presència de l'Eudald Carbonell, amb el seu barret, que ens va introduir en la prehistòria. Com a complement d'aquesta important visita, el Museu de l'Evolució Humana ubicat a la mateixa ciutat, obra de l'arquitecte santanderí Juan Navarro Baldeweg, inaugurat l'any 2010, integra aquest conjunt arqueològic Patrimoni de la Humanitat.



Lucy, recreació de l'esquelet d'homínid de 3,2 milions
d'anys, trobat l'any 1974
(vegeu informació)
Una sortida de les que ha resultat molt interessant, tan pel que ha representat a nivell cultural, com per la companyia de les persones que hem compartit el viatge, la qual ha estat molt satisfactòria.

A la tornada una breu visita al poble medieval de Laguarda a la Rioja alavesa, amb parada per dinar, ens va deixar un bon sabor de boca per diverses raons: la gastronomia de la terra, la visita a un estany celtibèric de fa més de 2000 anys, i amb la síndrome d'Sthendal per la contemplació de l'Església gòtica de Santa Maria de los Reyes, amb el pòrtic policromat del segle IV.













***

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sempre he pensat que Burgos està mal ubicada, si estigués en un lloc que no fos al mig del no res tindria molt més èxit com a ciutat perquè hi ha coses interessants. El fred tampoc ajuda.