Aquesta vegada vull comentar la visita del poble de Minerva a l'Aude. Sempre es descobreix algun indret peculiar, i per mí va ser aquest.
Minerva és un poble medieval el qual va ser un dels refugis principals dels càtars i que Simó de Montfort en el segle XIII, principal protagonista de la creuada contra aquest col·lectiu, va preparar l'ofensiva també contra Minerva. L'assetjament va durar setmanes catapultant les muralles que protegien el poble ubicat damunt les espectaculars roques calcàries. Un dels l'objectius principals va ser també la destrucció dels pous d'aigua que nodrien la població. La creuada anava guanyant i les fogueres van cremar també a la població càtar supervivent.

Varem visitar el preciós indret on han recreat una catapulta.
La passejada per Minerva va resultar molt positiva. Imagino que a l'estiu els seus carrerons medievals s'omplen de turisme, no era així en aquestes dates, per la qual cosa va ser doblement satisfatoria la seva visita.
Hi ha diverses especulacions sobre el topònim Minerva, segons ens va dir la guia, és possible que no vingui de la deesa romana, i la seva arrel sigui d'origen celta que expressa una situació geogràfica que vol dir "roca".




***
4 comentaris:
La catapulta es podia fer servir?
PS: Més que catapulta sembla un fonèvol, no?
Tens raó Pons007. Ho he mirat i veig que la catapulta és diferent. Aquesta maquinaria de guerra medieval és complicada. També he trobat "trabuquet". Suposo que l'original debia ser una catapulta i en la reproducció han fet el que els hi ha semblat. Bona observació. Gràcies
Pel que veig a les fotografies el bon temps us va ajudar a fruir de la sortida. Per cert, el nom occità i doncs anterior a l'actual és Menerba, que alhora dona nom a la comarca del Menerbès, l'actual Minervois.
Veig que la tardor a les vinyes és més avançada que per aquí. Molt bonic tot plegat Marta.
Xiruquero: Efectivament vam tenir un temps esplèndid. Gràcies per l'aportació.
Publica un comentari a l'entrada