divendres, 22 de desembre del 2017

Pessebres tradicionals

Sembla que Nadal sense pessebres no és Nadal.

M'agraden els pessebres tradicionals sense menysprear les iniciatives modernes, malgrat que potser algunes no són massa reeixides.

Ahir, després de la votació, la ruta cap al centre de la ciutat va ser l'escapada matinera que ens varem proposar: Fira de Santa Llúcia, pessebre modern de la Plaça Sant Jaume (realment n'havien fet de millors) ..... etc.

Enguany el Pessebre que destaca per la seva qualitat i vistositat, és el que ha estat instal·lat en el Pati del Museu Marès de Barcelona. (llegiu aquí la crònica de quan es va anunciar el projecte).








Recordo un viatge a Nàpols la passejada que varem fer pels carrers dels constructors de figures de pessebre, realment espectaculars, que no deixaven indiferents a ningú. Les figures del pessebre d'enguany del Museu Marès, són fantàstiques, d'unes característiques excel·lents, encarregades a un taller italià, les quals mereixen una visita, com qualsevol altra exposició artística de la ciutat.
























Considero que aquesta tradició pessebrística tant arrelada al nostre país, és digne de continuïtat, ja que entra dins la idiosincràcia de cada terra i de la seva cultura.

***