dissabte, 31 de març del 2018

Pasqua de Resurrecció


ANÀSTASI del grec  "aναστασις"  Resurrecció de Crist


La Resurrecció de Crist. 1500. Anònim Rus
Museu de Icones de Recklinghausen. Alemania

L'església d'orient ens ha deixat un llegat iconogràfic de moltes obres bizantines carregades de simbolismes, per transmetre'ns missatges teològics. En tenim moltes representant la Resurreció de Crist amb una gran força espiritual, les quals són conservades en Grans Museus europeus, que els que en som entusiastes, procurem acudir a alguna d'aquestes visites quan en tenim oportunitat.

La Pasqua de Resurrecció, aquesta gran festa cristiana compartida entre tantes nacions europees, ens acosta a les tradicions que suposa la celebració d'aquesta nova vida, la qual ciclícament ens apareix cada primavera.

No deixem de recordar-nos també en aquests dies, de tots els empresonats polítics del nostre país que no podran gaudir amb les seves famílies d'questa Festa tant important. Avui m'ha agradat que el nostre bon amic Lluís Puig, Conseller electe de Cultura a l'exili, compartís a través d'Instagram amb tots nosaltres una fotografia d'una porta guarnida a Bélgica, referent a una Cultura Popular ben viva. Gràcies Lluís. Em permeto reproduir-la per tancar aquest Memorial Pasqual.


BONA PASQUA




***





1 comentari:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

L'ou, l'eclosió de la vida. En un cercle tancat.
Bona Pasqua!