diumenge, 28 de juliol del 2019

Tony Catany i Maria del Mar Bonet

Mallorca no ha deixat d'aportar a la cultura mediterrània,  artistes de diversos gèneres, siguin literaris, categories musicals o creadors d'arts de tota mena. És una terra que atrau l'esperit artístic i al llarg del segles ens ha donat persones disposades a seduir-nos amb la difusió del seu art.

L'exposició del Palau Robert (vegeu informació completa) dedicada a la celebració dels 50 anys de trajectòria professional de Maria del Mar Bonet, ens dóna a conèixer la gran amistat que varen tenir ambdós artistes en els seus inicis, el fotògraf Toni Catany, Premi Nacional de Fotografia i arts Plàstiques el qual va fer créixer la imatge pública de la Maria del Mar, amb aquest intercanvi creatiu.

Els dos van ser defensors de la identitat, la llengua i la cultura mediterrània, i en aquesta exposició se'ns presenta aquesta complicitat a través de les fotografies i comunicació artística d'aquests artesans dels seus oficis respectius.

Després d'haver-nos passejat per aquestes sales, i de veure la trajectòria de molts d'aquests artistes, penso la gran satisfacció personal que ha d'haver estat de veure realitzats en la maduresa, els somnis de joventut, pels quals, per descomptat, són sempre necessaris talent i constància a més de treball de formigueta.

Fotografies d'art floral de Tony Catany manllevades d'Internet del fons fotogràfic de la Fundació que porta el seu nom.




***