dimarts, 25 de novembre del 2008

Art pictòric d'inspiració mitològica -2

He titulat aquest post igual que el que vaig fer el dia 16 d'octubre passat (vegeu aquí).

Ja s'està acabant el taller sobre "Mites i llegendes a través de l'art" que vaig començar el mes d'octubre. Avui hem treballat L'Odissea. Hem reviscut les aventures i desventures de l'heroi Ulisses ó Odiseo, en el seu viatge de retorn al seu regne d'Ítaca, després de la guerra de Troia. La conductora del taller, ens ha mostrat les pintures del pintor britànic John William Waterhouse en les que representa
a Penèlope esperant al seu marit, fent i desfent el teixit per no haver-lo d'acabar mai, i assetjada pels seus pretendents, veritables fures per aconseguir el tron del regne.

Són tant boniques les pintures, que les he volgut reflectir en aquest post.

Les obres d'aquest artista, són molt conegudes per haver-se inspirat en els mites i literatura gregues.







***

1 comentari:

Margarida Aritzeta ha dit...

Molt bo, el comentari amb les imatges. El que és més interessant del tema és que els mites classics perviuen més enllà d'aquestes pintures en les manifestacions de l'art popular dels nostres dies: el còmic. Només cal comparar-los amb els personatges dels films "X-Men" i "X-Men-2". Fa un temps, en uns tallers destinats a professors de secundària, parlava de Proteu i els mutants, que han recorregut tota la història de la humanitat i encara són vius a la cultura popular. Adreça: http://www.xtec.cat/lic/centre/professorat/documenta/CT-20_Aritzeta.pdf )