dissabte, 17 de març del 2012

Toyota blau contra Toyota verd

Dilluns a la nit. Un Toyota verd circula per una Avinguda barcelonina a velocitat discreta. Un cotxe surt disparat d'un carrer lateral amb un "Cediu al pas", sense mirar, i a gran velocitat. La topada és imparable. Col·lisiona a la roda dreta del darrera del Toyota verd provocant-li un giravolt que deixa al vehicle en direcció contraria a la marxa. Al conductor del Toyota verd li provoca un ensurt considerable però sortosament surt del vehicle havent-lo dominat, i observant el desperfecte. El vehicle que ha provocat l'accident s'atura un moment i de sobte arrenca a gran velocitat havent deixat part del seu frontal, encastat a la part del darrera del Toyota verd. Un taxista que pasava pel lloc dels fets amb passatge, comença una persecució a l'infractor sense aconseguir res més que determinar el color i la marca. Torna al lloc dels fets, amb client inclòs, i com a bon samarità es preocupa de l'ocupant del Toyota verd fent-li costat i disculpant-se de que no hagués pogut llegir la matrícula, però si que ha distingit que era un Toyota blau.

Trucada a la Patrulla. Bona feina dels agents, assegurant-se de que no hi han hagut danys personals i redactant un atestat amb fotos incloses dels trossos del Toyota blau que han quedat encastats al Toyota verd. Trucada a la grua que portarà el Toyota verd a passar la nit sota cobert esperant l'endemà que serà un altre dia.

El conductor del Toyota verd truca a casa, per justificar el seu retard i que li escalfin el sopar.

El meu mòbil sona i comprovo la sort que hem tingut de resultar ilesos.

El Toyota blau no hi ha esperances de trobar-lo. És un fet cotidià desaparèixer del mapa. Sembla que hi ha massa conductors/es que no tenen assegurances i a vegades ni tant sols permís de conduir.

El Toyota verd sap que l'estimem. Encara és matriculat a l'època "pre-Aznar" i té personalitat pròpia amb la "B" i amb el "CAT". No el deixarem morir així com així.  Fa un servei immillorable. Algúns voldrien considerar-lo "acabat", però no ho permetrem. El seu motor va néixer al país del tsunami i és de bona "fusta". Caldrà un petit sacrifici econòmic, però el farem. S'ho mereix.

***