dimarts, 24 de juny del 2014

Petards i cava

Després de la tempesta de petards, cava i coca, arriba la calma. Pensava que enguany al coincidir en un pont festiu, se'n tirarien menys, però he comprovat que anava errada. Deu-n'hi-do el soroll, però no hi ha revetlla sense petards i és el moment màgic que amb aquesta activitat, les criatures gaudeixen i recordaran la celebració del solstici amb força bullanga.

Uns dies passats a la regió francesa de La Champagne ens han servit per començar l'estiu amb les piles carregades de natura i vinyes. Em va sorprendre que en aquelles latituds tinguessin fogueres preparades per la nit de Sant Joan, concretament  a la vila d'Orbais, on al darrera de l'Abadia benedictina havien acumulat una muntanya de fustes per encendre el foc i celebrar el solstici (es veu una mica a la dreta de la foto). També vam observar els anuncis de Festes que hi havien pels pobles, dedicats a Sant Joan. Creia que el foc era exclusiu dels Països Catalans, però la realitat és que la ignorància encara ens acompanya.
San Pere d'Orbais l'Abbaye

Ara esperem Sant Pere, enguany és diumenge, i segurament també serà dia de revetlles esperades encara que el protagonisme sempre se l'emporti la nit més curta de l'any.





















***

2 comentaris:

Joan Antoni ha dit...

Ai els petards!. En Nalu, la nostra mascota es va passar la nit sota el llit i tremolant. El seu sentit de l'oïda és massa sensible. Crec que no podria ésser caçador

Marta ha dit...

Joan, als gossos els hi afecta molt el soroll de petards. en canvi als gats els hi rellisca. Quines coses!