dissabte, 10 de gener del 2015

Turó de la Rovira

Estem immersos una vegada més en les altes pressions amosfèriques. Inversió tèrmica amb baixes temperatures i boires a les planes, i altes a les muntanyes.

Envejant les fotografies que la gent envia als programes del "temps" de les televisions, ens hem desplaçat una altra vegada al Turó de la Rovira per veure si en podíem fer-ne també alguna de xula i a més, contemplar el panorama de la ciutat des d'un lloc elevat que malgrat la contaminació evident, era esplèndid i fins i tot la neu del Pirineu se'ns mostrava a la llunyania. És curiós i distret intentar reconèixer edificis i barris. És una bona manera de sortir del "cau" i gaudir d'un espectacle que només a mitja hora de casa i amb el transport públic que et deixa ben a prop, a més de estirar les cames, arribes a un indret enlairat que a hores d'ara està força concorregut.


L'any 2011 varem pujar-hi en ocasió de la inauguració de l'espai, i vaig fer una entrada al blog (vegeu). Estava tot molt ben acondicionat i ajardinat amb rètols informatius de la memòria històrica. Avui ens ha sorprés que estigués tot vallat i en obres amb paviments aixecats, camins invalidats i substituïts per escales, la qual cosa ha fet que la pujada per arribar-hi hagi estat una mica dificultosa atès que ens hem embrancat per una drecera impracticable que al final ens ha dut al camí correcte. Tota una aventura per uns jubilats al voltant de la setantena, però que amb orgull hem demostrat que encara estem en forma. Realment hem estirat les cames ben estirades.

L'oasi del Restaurant Delicias del Carmel on serveixen suculentes tapes, ha estat un bon lloc per fer el vermutet abans del retorn a casa. Un petit plaer per recordar.

***


4 comentaris:

Joan Antoni ha dit...

Malgrat la contaminació veig que a la capital podeu prendre al sol. Ací a l'Urgell tenim boira permanent (no contaminació) amb un fred molt humit. A l'aeroport de l'Aiguaire no ha pogut aterrar un avió procedent d'Israel que anava al Pirineu a causa d'aquest fenòmen.

Marta ha dit...

Si Joan, tenim un país petit però amb molta diversitat meteorològica. De totes maneres a l'Urgell esteu maleïts amb les boires. Suposo que deu ser depriment tants dies dins d'aquesta humitat, i per la salut encara pitjor.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

I dius que ja hi tornen a fer obres? Any d'eleccions?
Prenc nota del restaurant. Em sembla que ja sé quin és per haver-hi passat pel davant segurament fent l'excursió dels Tres Turons, oi?

Marta ha dit...

Xiruquero, pot ser que sigui això de les eleccions. Està tot "potes enlaire". Si, el restaurant és molt popular a El Carmel. He enllaçat la seva web a l'apunt, no sé si t'hi has fixat.