dimarts, 29 de desembre del 2015

Bons desitjos a les darreries del 2015

Aquestes frases fetes que les persones ens anem traslladant any rera any els uns als altres, i que no sempre en som conscients de l'abast de les paraules, m'han fet pensar amb el resum de l'any que deixem enrera, el qual ens deixa un regust amarg de les efemèrides negatives que hem viscut a nivell global del planeta.

Malgrat els repetitius desitjos de posar de manifest la "Pau en el Món", i els bons auguris per "Any Nou", etc. el ser humà no contempla res d'això i continuem creant violència descarada, i discriminada contra tot el que no ens agrada i que no s'ajusti a les nostres realitats.

La manca de tolerància ha entrat a les nostres societats amb força. Els experts no saben com això es pot frenar. Diuen que s'ha de fer des de l'escola i que les famílies han de posar-hi també la seva part. No ho sé. És un problema al qual costa de trobar-hi el desllorigador. El món occidental ha estat mirant-se el melic moltes dècades i ara en rep les conseqüències. Sóc de mena optimista però darrerament hi ha molta gent que viu veritables inferns i pateix sense tenir-ne culpa.

No per això hem d'acabar l'any sense mirar endavant, malgrat les moltes incerteses que ens provoca un tema molt preocupant que és la manca d'estabilitat. No podem tancar el ulls, sempre ben oberts i malgrat tot desitjar-nos uns als altres que el proper any sigui diferent i treballar per una societat que té moltes mancances.



***


5 comentaris:

Joan Antoni ha dit...

Perquè a finals d'any fem examen de consciència. Perquè a finals d'any tenim tendència a recordar els fets més importants viscuts. Perquè a finals d'any ens hagués agradat un any diferent. Perquè a finals d'any sempre quedem decebuts. I com bé dius, som de mena optimista i no perdem l'esperança d'un món millor, ens convé dir: MILLOR ANY NOU !!

Anònim ha dit...

Caram, quina manera més depriment d'acabar l'any, sí, sí el mon una merda.

Marta ha dit...

Gràcies Joan. També m'agrada dir MILLOR ANY NOU!!... i que els raïms ens acompanyin

Marta ha dit...

pons007: No crec que sigui una manera depriment, però si realista. El món el fem entre tots i val la pena de millorar-lo.
Per això cal treballar i raonar les nostres decisions. QUE TINGUEM TOTS UN MILLOR ANY NOU!

Marta ha dit...

Rebut per mail: Estic d'acord amb tot el que reflexiones sobre la Pau al món i els bons desitjos que ens intercanviem per cap d'any i crec que com tu dius hem de treballar per una societat millor però de veritat .
FELIÇ ANY 2016! Petons,
LLUM