dilluns, 17 d’agost del 2009

Festa Major de Gràcia 2009

Ja vaig parlar l'any passat en un post, de la meva vinculació amb la ex-vila de Gràcia. Aquest any, ja s'ha pogut fer el pregó amb el nom de la Plaça de la Vila canviat.

Després de dos dies de Festa ininterrompuda, i amb allaus de gent trepitjant els carrers, he sortit a captar la feina que han estat fent tot l'any els veïns, i per sort enguany no hi ha hagut incidents i hem pogut trobar encara els carrers lluïnt els seus millors vestits de Festa Major.


Hem trobat vinyes al carrer de Puigmartí.


El tramvia "39" molt ben reproduït al carrer de Tordera. Va ser un tramvia el qual vaig emprar molt els anys 60 per anar a treballar al taller del meu pare. (Quan anava de la Plaça Rovira a la Plaça Palau, i passava per davant de casa meva).





Hem trobat el guarniment del carrer de Fraternitat molt creatiu, amb una alegoria de la creació del Cosmos.







Molt emotiu el carrer de Llibertat, l'han de dedicat a una llegenda japonesa.



En el carrer del Progrés, han fet aparèixer animals mitològics.





Preciós el carrer de Joan Blanques, d'una sensibilitat digne de merèixer un premi al bon gust. Tot amb plàstics reciclats, fins i tot amb caixes de petri tenyides de colors.




No han faltat bruixes ni rats-penats al carrer de Providència.




Al carrer de Verdi han reconstruït un castell medieval.




Enveja ens han fet aquests nens petits. Hem trobat aquesta colla intentant soportar la onada de calor que estem tenint aquests dies.


Hem descobert també un balcó al carrer de Fraternitat, al·ludint la Setmana tràgica, de la qual enguany es commemora els 100 anys.



Aquest any, s'han creat activitats monotemàtiques en les places de la vila, i en altres espais. El dissabte, primer dia de la festa, varem anar a la Plaça del Diamant per escoltar la música i el ritme del swing. I amb aquest ritme trepidant, acabo aquest escrit dedicat un any mes a la Festa Major del meu poble.





***

1 comentari:

Isis ha dit...

Visca la República independent de la Vila de Gràcia!!! ;)