dijous, 31 de desembre del 2009

Desigs pel 2010

D'acord amb el nostre calendari romà, avui és el darrer dia de l'any 2009. És un bon costum, entre els humans desitjar-nos que l'any que encetarem, sigui més prolífer que el que estem deixant. Crec que els desigs són sincers, però no acabem de sortir-nos-en. Les guerres no s'aturen. La fam continua en el nostre planeta. Els dirigents no s'entenen ni es posen d'acord malgrat les espectatives de les grans trobades mundials. El nostre planeta, l'únic que tenim, està malalt i l'hem emmalaltit tots nosaltres. Estudiem per trobar medicaments que curin la nostra salut, però sóm incapaços de trobar solucions per guarir el nostre habitatge tant malmès. Tampoc hem sabut gestionar l'economia i els més dèbils, com sempre, han estat perjudicats. Dit això, no perdem l'esperança de que les coses es vagin arreglant, i continuem desitjant-nos un Bon Any.

Voldria transcriure uns desigs que, en una conversa en un programa de Ràdio Estel el gener de 1997, va exposar en Jordi Llimona, segons testimonia la periodista Imma Matas, en el llibre Jordi Llimona, rebel i fidel:

Desigs

A vegades penso: si poguessis viure i fer totes les coses, superar la condició humana, traslladar-te als estels, a un cantó i l'altre del món i veure tots els països i totes les persones i conèixer les seves llengües, i poder explicar contes als nanos de tots els països, però això és impossible. També m'agradaria molt saber bé i amb facilitat (sense que m'agafi mal de cap) totes les llengües del món, tenir tot el coneixement que es pot tenir a la Terra (ja no demano el del més enllà), etc. Una altra cosa que destijaria seria afinar amb la música perquè a mi m'agrada molt cantar i hi ha cançons precioses, però desafino molt. Tot això és imposible perquè la nostra capacitat mental no ho permet, encara que la desenvolupéssim tota. Però bé, no es té tot i ho hem d'acceptar.[sic]


UN BON ANY 2010 PER A TOTHOM!!

***

6 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

Tot està per fer i encara tot és possible.

Bon Any a tu i al "Sorro"

kweilan ha dit...

Que tingueu un Bon Any 2010!!

rebaixes ha dit...

Bon any nou. Anton

Met ha dit...

Bon any 2010!
I si per algun motiu es torcés... només cal pensar són dotze mesos i en tindrem una altre de nou per estrenar!

Júlia ha dit...

Bon Any, família, que vagi molt bé!!!

Jesús M. Tibau ha dit...

bon any 10