dilluns, 10 de maig del 2010

La Mediterrània i els seus contrastos



"La visió del Mediterrani constitueix per mi una necessitat"

Antoni Gaudi





Amb aquesta frase va definir en Gaudí el meu estat d'ànim d'aquest matí quan he tingut aquesta necessitat. Feia massa dies que no veia el mar, i amb el dia que ha eixit avui, no ens ho hem pensat dues vegades. L'autobús ens deixa just a trepitjar la sorra, ens costa entre 30 i quaranta minuts d'arribar-hi, però alla l'hem trobat, amb un color de postal, entre blau i verd, amb força gent gaudint del sol i del passeig.

Hem aprofitat per visitar els environs del controvertit Hotel Vela. Ens hem "colat " a dins per veure'l de prop. Fa força patxoca, no m'importaria passar-hi uns dies de relax. Ja ens hi trobàvem. Hem passejat emmig dels "banyistes" que estaven al costat de la piscina fent-la "petar" i he fet alguna fotografia. Ningú ens ha dit res.






Després de somniar una miqueta hem continuat pel passeig de la Platja de Sant Sebastià, sentint la brisa i el sol damunt nostre.


Asseguts contemplant la panoràmica, observo un emigrant que estava fent les seves ablucions en una dutxa, amb sabó, massa sabó. Ha estat molta estona, massa estona, fins que he vist que venien dos guardies pel fons del passeig, i m'ho he pensat! Han anat directes; li han mostrat un cartell que no es pot utilitzar sabó a les dutxes, i li han retret el fet. El noi, ha continuat breus moments, s'ha anat vestint sense eixugar-se, flairant la roba que havia amuntegat al costat. Aquest ha estat el punt amarg de la passejada; aquests són els contrastos de la nostra ciutat; l'Hotel Vela i les dutxes de la Barceloneta.


***