diumenge, 25 de setembre del 2011

Colors de tardor i Tramuntana

La Tramuntana ens va rebre fa vuit dies amb el seu vestit potent i després d'unes hores de mostrar-nos la seva cara desagradable, se'n va anar deixant-nos el regal d'uns colors dignes del millor fauvisme. Els cels nets i polits i la fresqueta imperant, no ens ha impedit de cap manera fer banys de mar amb unes aigues netes i transparents que els peixets aprofitaven per pessigollar-nos les cames i deixar-se veure emmig de les pedretes i la sorra del fons.


Port de Llançà

Hem tornat a visitar llocs coneguts i altres als quals els hem vist per primera vegada. Sempre descobreixes llocs nous i si més no, els vells canvien amb els anys i gaudeixes d'aquests canvis una vegada més.

Cap de Creus

El nostre país és petit i no ens falten motius per recorre'l una vegada i una altra, i si més no quan creues la frontera i entres a les terres que havien estat també nostres, les trobem ordenades i amb forces signes de la cultura que hi varem deixar.


Escultures d'Arístides Maillol a Banyuls de la Marenda

 La Memòria històrica de la Maternitat d'Elna. Una visita que val la pena no deixar-la de banda. 


Ni tampoc la Catedral d'Elna, i el seu claustre romànic, que no es poden deixar perdre.




Visita gairebé obligada és Cotlliure, amb el seu cementiri vell on reposen les restes del poeta Antonio Machado



Els camins de ronda et fan gaudir d'aquesta natura erosionada, que les aigües i el vent van configurant. Passejar-s'hi és com trobar-se en indrets allunyats anys llum del nostre habitat cotidià,  i només són  uns pocs kilòmetres el que ens separa. Uns dies que trenquen la rutina i ens acumula energia com un carregador d'aparells electrònics, una necessitat que tenim el ser humà, d'anar endollant el carregador, sempre que es pugui, quan aquesta energia va minvant.


I així, anar fent camí, com el nostre emblemàtic ase, que poquet a poquet circula per aquestes planes recorrent els nostres camins tan plens d'història i patrimoni.


***