diumenge, 27 de maig del 2012

Comiat amb sensibilitat


Hi ha imatges irrepetibles que et queden a la retina i que et fan pensar. Una d'elles és la que les càmeres de TV3 van obsequiar-nos ahir, amb motiu de la Festa de celebració al Camp Nou per haver guanyat el primer equip de futbol, la tant polèmica Copa del Rei.

Quan algú s'acomiada de la feina, rep tota mena d'homenatges i adéus per part dels companys, la majoria són viscuts amb un cert escepticisme per part del que se'n va, atès que coneix bé a la gent que ho organitza per mantenir les formes. En el cas de l'ara ja ex-entrenador del Barça, en Pep Guardiola, dóna la sensació que els seus se l'estimen. Han estat quatre anys de patiments i esforços amb resultats força positius, coneguts per tothom, però no sempre els resultats òptims són fruit només de disciplines i feina ben feta. Hi ha també la qualitat humana envers als altres i la donació personal de sentiments d'estima. Això és el que ens han trasmés moltes imatges que hem estat veient darrerament cap a la persona de'n Pep per part dels nois de l'equip que ell ha dirigit i que els ha fet créixer també com a persones.

Estem acostumats a veure a tota mena d'homenatges a figures claus de la nostra societat, acompanyats per personatges hipòcrites per "sortir a la foto" ó bé poder explicar "jo també hi era". És un fet habitual d'egocentrisme de cara a donar-se importància un mateix per poder presumir de contactes socials. Veure imatges com les que varem veure ahir, penses que encara hi ha gent que es comporta d'una manera generosa i logren ser estimades com es mereixen, gaudint d'una modèstia i sensibilitat especial de cara als altres. Això es dóna amb persones intel·ligents i senzilles que valoren per damunt de tot la cara bona del comportament humà. Comprenc la il·lusió que deu fer poder marxar amb aquesta sensació de estimar i ser estimat. 

***


2 comentaris:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

No es pot afegir ni treure res al que dius. Simplement afegir-me a la perfecte descripció que en fas.

Helena Bonals ha dit...

A mi també m'agrada molt, el Pep Guardiola i el que en dius.