dimecres, 7 de gener del 2015

Horaris comercials

Ha aparegut al meu barri un comerç amb aquest rètol a la porta. Per ètica he esborrat el número de telèfono que consta a la darrera línia.  La persiana estaba abaixada, perquè era de nit, i em sembla recordar que hi ha un altre rètol al damunt de l'establiment anunciant: arts gràfiques.

El fet és que després de tants problemes a la nostra ciutat sobre els horaris comercials del passat desembre, i també el debat entre l'Ajuntament i botiguers, sobre les rebaixes/promocions que entren en el joc de terra de ningú, degut a la impugnació de la Llei del Parlament de Catalunya sobre els horaris comercials per part del Govern estatal, i malgrat que la majoria ha triat respectar les lleis catalanes, penso que la decisió del comerciant del rètol, ha estat de no fer cas a ningú i anar al seu aire.

Els establiments regentats per personal paquistaní que tots en tenim a prop, aquests romanen oberts els dies festius i també fins ben entrada la matinada, fent torns entre amics i familiars, acollint-se a ves a saber a quines normatives de metres quadrats dels locals. Ara que la globalització ens obliga a respectar maneres de viure diferent, no sé si les lleis són gaire efectives.  Aquesta gent ho tenen ben clar. Cop de telèfon i ja està! No ho creieu?

***

5 comentaris:

Marta ha dit...

M. Carme Crespi
Molt intel.ligents els del retol. No hi ha problema sense solució. Només cal fer anar l'enginy. Petons

Marta ha dit...

Marta Esmailji
Molt interesant!
Petons,

Marta ha dit...

Els comentaris publicats per l'autora, és que han estat rebuts per e-mail. Todoreh

Maripepa Brustenga ha dit...

El febrer del 2009 vam ser a Córdoba i allà ens va sobtar i fer riure el rètol d'una botiga. Deia:

Abro cuando llego,
Cierro cuando me voy,
Si vienen y no estoy,
Es que no hemos coincidido.
Emilio

Marta ha dit...

Maripepa, aquest també és molt bo!