diumenge, 2 d’agost del 2015

Barcelona-Poble Nou 22@

El mes d'agost ja ha tret el nas i juntament amb ell també han començat a sorgir el rètols de "tancat per vacances", com es costum en aquest nostre país que un èxode massiu de persones es traslladin a altres indrets tot just encetar el mes.

Els que sempre hem tingut el privilegi de poder combinar els dies vacacionals durant els 365 dies de l'any, el "tancat per vacances" no l'hem utilitzat gairebé mai el mes d'agost i hem dedicat aquest mes a descobrir raconets i barris que mereixen també una passejada els quals durant l'any, per quedar una mica allunyats del nostre indret habitual, no ens hi hem atansat, com és el cas del 22@ al Poble Nou.


En els nostres viatgets per Europa, hem pogut contemplar edificis singulars d'última generació, que són l'orgull de les ciutats visitades. Per què no veure les noves construccions que tenim "a tocar" a casa nostra? Ahir a la tarda va ser la nostra destinació.


Amb sorpresa vam constatar que podiem sentir el soroll de les nostres pròpies passes. Barri buït en un dissabte a la tarda, per ser un lloc de negocis i oficines. El Campus de la Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, dins l'antiga fàbrica de Ca l'Aranyó s'ha adjudicat també un lloc fantàstic per rebre als estudiants.


Mentre al centre històric de la ciutat els turistes lluiten per trobar una taula lliure per descansar en una terrassa de bar, la soletat envaeix aquesta zona que encara combina les antigues fàbriques productores de primeres matèries tèxtils, amb edificis de nova construcció per albergar als professionals de les noves tecnologies.




L'edifici Media-Tic, força espectacular i difícil de decidir si la seva estructura és prou agradosa al ulls del curiós vianant, em recorda la possibilitat de l'ubicació del meu antic lloc de treball, just abans dels meus darrers anys laborals, i que ja ens havien proporcionat el dibuix dels plànols de com seria l'edifici. Per sort, crec que la decisió de revocar la intenció, per resultar la manutenció costosa en excés, va ser una bona resolució.

Media-Tic façana
Media-Tic darreres



















Vam constatar que encara queden terrenys erms i mig enderrocats per anar construint. La zona es va configurant amb aquestes singulars construccions, i finalment enlairant la vista, la proximitat de la cùpula de la Torre Agbar, tant nomenada aquests darrers dies, va segellant l'encreuament de camins de la propera Plaça de les Glòries.



***

4 comentaris:

Joan Antoni ha dit...

Ben bé, un poble nou. Qui ho hagués dit.

Obat Herbal Filariasis Dan Kaki Gajah ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Xiruquero-kumbaià ha dit...

Bona tria en aquest temps per a una passejada tranquil·la. Tanmateix, les noves "fàbriques"...

Anònim ha dit...

jo abans treballava per allà, els tinc tots aquests edificis vists en persona, però el meu preferit continua sent el media-tic i diuen que es tan sostenible que gairebé sosté energèticament tot el barri, casi...