dijous, 16 d’octubre del 2008

Art pictòric d'inspiració mitològica











Que tenen en comú aquestes pintures?






















En totes hi ha una dona i un toro.






























I aquestes altres?




















Hi ha una dona i un cigne.







Bé, no és un joc, es tracta d'un curset que he començat, per entendre les pintures que representen llegendes de la mitologia greco-romana.

Les dones són ninfes i deeses seduïdes per Zeus, el qual es transforma, segons li va, en diferents animals i en coses etèrees. Cada dona té la seva llegenda en l'univers mitològic.



Aquests quadres són de diverses èpoques, estils i pintors. Al llarg del temps, els artistes pictòrics, s'han inspirat també en la mitologia que ens ha precedit. El curs preten que coneguem aquestes llegendes i sapiguem interpretar-les en les pintures, que coneixem, però no sabem exactament d'on ve la font d'inspiració.

Això he après el primer dia, i també que els pintors s'aprofitaven d'aquestes llegendes, per plasmar la nuesa femenina, que així era més tolerada, doncs d'altra manera hagués provocat potser les "ires infernals de les èpoques".


Aquestes obres d'art següents, també apareix Zeus en forma de pols d'or, damunt de les figures.



















Crec que el curset promet pels que sóm una mica ignorants en la matèria, si més no, és força interactiu.



***

1 comentari:

Margarida Aritzeta ha dit...

Ha de ser un curs molt interessant. De fet, el que val per a les arts plàstiques, també serveix per a la literatura: hi ha obres que no s'entenen si algú no ens explica els relats de les diverses mitologies.