dilluns, 25 d’octubre del 2010

Tornar a la quotidianitat

Viatjar fora de temporada té els seus avantatges però també els seus inconvenients. Quan es torna a la vida quotidiana, encara que només hagi estat  una setmana, te n'adones que han passat més coses de les que et pensaves. Políticament parlant, hem trobat canvis en el govern central, campanya electoral de partits per les eleccions del 28 N, encara que oficialment no toqui, et trobes també amb el correu electrònic ple d'anuncis d'actes de tota mena als quals t'agradaria  haver-hi pogut assistir, però que evidentment ha estat impossible, estrena de pel·lícules que no es poden perdre i que has de córrer a veure-les al tornar per si de cas les treuen aviat de cartellera. Veus que hi ha hagut molta bellugada a tot nivell mentres tu has estat per aquests móns de Déu veient monuments que ens han deixat els nostres avantpassats, i altres maneres de viure, malgrat les nostres aparents semblances.

Ara bé, això no passa quan es viatja en el mes d'agost. Quan tornes, trobes que tot està igual de com ho has deixat. El mes d'agost no compta i és del tot inhàbil culturalment i políticament parlant. Que hi farem!.Els que ens quedem, ens hem de conformar en fer passejades pels barris buits de la ciutat per descobrir-hi raconets no vistos.

 
Aquests dies hem descobert les ciutats de la Emília- Romagna. És una regió que no hi ha tan turisme com d'altres del Nord d'Itàlia, els guíes ens ho han confirmat, i menys en aquestes dates, fins i tot alguns habitants jubilats i encuriosits com nosaltres, se'ns han atansat per a preguntar-nos al bell mig del carrer, la nostra procedència, malgrat que fóssim un petit grupet.

Ciutats força interessants de cultures romanes, medievals, i bizantines molt diferents de les que pertanyen a la veïna Toscana, la qual encara no l'hem visitada.

Ara però, tornem a la quotidianitat i a posar-nos al dia dels esdeveniments, i anar paint i recordant el dia a dia de les nostres visites per mitjà de les fotografies i recull de vivències.

 
Obra de Michelangelo Buonarroti


Penjo unes poques fotografies ja que com sempre en el Sorrobloc es farà una mica el detall del nostre recorregut.

***