dimarts, 8 de gener del 2013

Tragèdies

Màscara de Dionís (Mirina).
Començo l'any assistint al Teatre Romea a la representació de l'obra que boca-orella tant ens han recomanat, i que hem pogut constatar "in situ" la seva vàlua, tan escènica com treball d'actors, d'una talla artística considerable. INCENDIS és sens dubte una obra que mereix sobradament els cinc premis butaca del 2012. El seu autor Wajdi Mouawad, un libanès nacionalitzat canadenc, ha reinventat la tragèdia que ens mostra en aquest teatre, que reflecteix una realitat de les guerres que patim encara en el nostre planeta i que Sòfocles ja ho va mostrar fa més de 2000 anys al poble d'Atenes.

També començo l'any llegint VICTUS la novel·la històrica de Sánchez Piñol, que reflecteix també una part de la tragèdia que any darrera any commemorem a casa nostra d'uns fets dramàtics ocorreguts fa tres-cents anys.

El tancament de la Llibreria Catalònia, aquest començament del 2013, també ha estat un cop dur per la pèrdua d'una part de la història barcelonina. Aquest matí, per Catalunya Ràdio han apuntat la possibilitat que en el lloc emblemàtic es pugui arribar a instal·lar un McDonald's. Això si que serà una veritable TRAGÈDIA.

Potser sí que aquest número no és del de la sort. Haurem de passar el 2013 de puntetes, preparant amb força els esdeveniments esperats del 2014 esmolant la nostra intel·ligència col·lectiva.

***
 

3 comentaris:

rebaixes ha dit...

De tant en tant passo per aquí. Que tingueu un bon any tu i el Sorro... Anton.

Marta ha dit...

Gràcies Anton, quan de temps!
Jo també vaig passant per "casa teva".
Una abraçada i Bon Any igualment!

Maripepa Brustenga ha dit...

Incendis, la millor obra de l'any passat, pel meu gust! Tancament de la llibreria Catalònia un disgust que per desgràcia s'anirà repetint en altres llibreries. I la novel·la Victus? Encara lo la he llegida. Val la pena? Sánchez Pinyol té per a mi un altre registre; se n'ha sortit bé?