Aquest any amb el títol: Europe: Lost in Traslation, s'ofereixen a la ciutat 30 exposicions gratüites, algunes de les quals a l'aire lliure i a diferents barris de la ciutat. Un festival que vol convertir a Barcelona també en centre de referència internacional de la fotografia documental.
Crec que la ciutat ha estat sempre un referent en quan a la internacionalització de fotògrafs que han traspassat fronteres, com també la gran afició fotogràfica amateur dels seus habitants. Una activitat que moltes vegades s'ha transmès de pares a fills, i que ha configurat socialment aquest afany de reportar situacions de moments concrets de la nostra vida cotidiana.
Fotògràf: Misha Pedan -metro de Khàrkov (Ucraïna 1985-86) |
Aquests fotògrafs europeus que ens mostren els seus treballs d'instantànies obtingudes amb gent anònima i llocs on no hi arriben moltes vegades els mitjans habituals, ajuden a donar a conèixer indrets i conjuntures que restaran com a testimoniatge de cara a les futures generacions, ja que el tema d'aquesta edició del DOCfield16 que vol deixar petja, com diu la comissària i Directora artística, és l'Europa actual, una Europa en flames, de refugiats, escàndols financers, nacionalismes, disparitats entre el centre i les fronteres, el Nord i el Sud, la tradició i el futur. S'ha qüestionat molt què suposa Europa i la seva Unió, què ha acabat sent i què podria haver estat.
Una interessant iniciativa per a tots i a totes als que ens agrada aquesta manera de recordar la història, i a la vegada, atès que les obres estan exposades en alguns llocs emblemàtics, es poden també visitar una vegada més aquests indrets representatius de la nostra ciutat, com són la Universitat de Barcelona, Palau Robert, Casa Golferichs, Pati Llimona etc. etc, així com Biblioteques i Centres Culturals.
***
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada