dimecres, 12 de març del 2014

Patrimoni Modernista


No és el mateix veure l'Hospital de Sant Pau acompanyant malalts, com veure'l amb ulls de tafaner per descobrir tot el que s'ha recuperat durant la seva restauració.

Durant uns anys m'hi vaig passar moltes estones esperant resultats i proves per ingressos hospitalaris de la meva mare a urgències, a quí havíem de portar amb una certa asiduïtat en els seus darrers anys, i puc assegurar que aleshores no tenia esma de mirar enlaire, malgrat que coneixia mots racons i sabia que estava en un lloc emblemàtic.


Ara n'he pogut gaudir plàcidament d'aquesta contemplació, i hem aprofitat les "portes obertes" per no haver de pagar ben aviat l'import d'una entrada que es preveu una mica elevada, la qual cosa trobo força injust pels catalans, la majoria dels quals hem utilitzat aquestes instal·lacions en època hospitalària. Penso que les rutes modernistes de les nostres ciutats, els catalans hauriem de poder-les fer a preus raonables i fossin els turistes els que ajudessin a conservar-les amb les seves aportacions. Quan visitem altres indrets d'Europa, els forasters hem d'ajudar també a mantenir els seus patrimonis amb les nostres contribucions, ignoro si els habitants del lloc tenen avantatges en les seves visites la qual cosa no m'extranyaria en absolut.

Amb tot val la pena fer una escapada al recinte que malgrat les cues que diuen es produeixen, si es pot, es busca una hora intempestiva com hem fet nosaltres, just a l'hora de dinar, i es pot entrar i sortir les vegades que un vulgui sense empentes.

Dit això, penso que tenim un Patrimoni Modernista de gran qualitat i val la pena que les nostres institucions facin el possible per conservar-lo, els nostres descendents ho agrairan.

Per veure més fotografies, enllaceu a SorroBloc.




*** 

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ja no es fan hospitals així! De fet ja no es fan hospitals... ara es privatitzen i prou...