dissabte, 9 d’agost del 2008

Tibidabo

Aquest matí hem pujat al Tibidabo, barrejats amb altres barcelonins, forasters i evidentment “guiris”.

Tenia ganes de “treure el nas” per veure com havia quedat després de haver passat a mans de la ciutat. M’ha sorprès agradablement. Es pot tornar a passejar sense haver de pagar cap entrada, pel primer tram de les atraccions i fins a l’Hotel Florida, pel passeig que arriba a l’Arrabassada. Si es vol pujar a alguna atracció, es pot fer per mitjà de tiquets individuals per a cadascuna d'elles.

Hem pujat amb el funicular, que per sorpresa, comença a funcionar a les 10,45 h. Nosaltres que sóm més diurns que nocturns, ens ha semblat una mica tard, per ser època vacacional. De totes maneres molts dies d’agost està obert fins a les 23h.

El passeig m’ha recordat la meva infància, quan el Tibidabo era el nostre parc per excelència. Vàrem anar-hi molt, convalescents del “catarro” com en aquella època anomenàvem la tos ferina ja que llavors encara no se’ns vacunava contra aquesta infecció. Anàvem tapats amb mocadors al coll, ja que els metges recomenaven als pares anar al Tibidabo a respirar aires més purs que els de la ciutat. També anàvem a passar-hi els diumenges amb el dinar, al “merendero” de “Cal Totxo”, al qual hi accediem caminant una miqueta, des del mateix parc de les atraccions, actualment no crec que existeixi com a tal, si més no, és una zona residencial de Collserola.

Mentre comentava aquest “revival” amb en S., també li deia que trobàvem moltes aranyes de colors, amb la seva teranyina, als marges del camí. Ell feia cara de “pocker”, però, al moment, n’he vist unes quantes i, no he dubtat en fer la foto. Que us sembla?

Hem assistit a una projecció didàctica de 12 minuts, que commemora els 100 anys de la inauguració del parc, d’una acceptable qualitat. També hem pujat a la talaia. No hem pogut veure els miralls, ja que se’ns ha fet una mica tard, però ja hi tornarem un altre dia per acabar de fer el recorregut sencer.

En conjunt, penso que hi hem guanyat! Aquesta vegada tornem a tenir el Tibidabo dels nostres avis.

Com que he tret a ventilar la càmera de fotos, ja que no és bo que dormi tant, poso aquí unes quantes que he fet en aquest dia una mica ennuvolat, però fresquet. Estàvem a 24 graus. Fantàstic!

Per veure les fotos, heu de clicar al damunt, aquí sota.

Tibidabo2