divendres, 26 de juny del 2009

Literatura

Malgrat que des del març de l'any 2008 el tinc signat per l'autor, encara no m'hi havia posat.

Les veus del Pamano. Jaume Cabré

He trobat que és una bona novel·la, literariament parlant. L'estructura de l'argument és ingeniosa. N'he llegit d'altres darrerament amb aquesta mateixa disposició, fruit de l'escola d'escriptura que actualment s'ha posat de moda i que fa treballar l'intel·lecte del lector. Això m'agrada. L'autor és un home de cultura i la reflecteix constantment. De totes maneres potser n'esperava més. M'havia creat unes espectatives que no han arribat a satisfer-me. Cada lector és diferent i en el meu cas, feia temps que no em passava, tenia ganes que s'acabés. M'han sobrat pàgines. Fins a la meitat del llibre, una vegada coneguts els personatges, he trobat que l'autor s'hi recrea en excés volent conservar el misteri. Potser n'abusa d'aquests personatges, i no tots tenen interès argumental. També he trobat un relat seductor, una mica malsà i que això genera atracció lectora.

S'està parlant de portar-la al cinema. Com a film, pot resultar, ja que té aquell punt d'estil de novel·la negra que és molt adaptable a guió cinematogràfic.

***

7 comentaris:

kweilan ha dit...

De vegades quan sentim parlar molt bé d'un llibre o fins i tot una pel.lícula, quan finalment el llegim o la veiem ens decep una mica.

SU ha dit...

Marta, la peli ja està feta. Un dels actors és en Roger Coma, que acaba de publicar la seva primera novel·la.

Pel que fa a "Les veus...", el vaig començar i, a la pàgina 10, el vaig deixar.

Gràcies per donar la teva opinió, ben sincera i ben argumentada.

Una abraçada,

SU

L'Espolsada llibres ha dit...

Brillant, a mi em va fascinar!

Marta ha dit...

Kweilan estic d'acord.

Su, gràcies ja he trobat la informació. S'emetrà per TV3 a la tardor en una minisèrie. Veig que "l'alumna" s'assembla a la "profe".

L'Expolsada. Com he dit cada lector ho rep diferent. Per això val la pena l'intercanvi d'opinions.

Júlia ha dit...

A mi no em va acabar de convèncer però em sol passar amb totes les del Jaume Cabré, no pots dir que no estan ben escrites però els trobo a faltar alguna cosa i els sobra sovint massa d'aquest 'ambient malsà' desesperançat.

Marta ha dit...

Júlia, estic completament d'acord. Aquest ambient arriba a "embafar".

Joan Antoni ha dit...

Una "clienta" em va regalar el llibre i m'el vaig llegir. No sé si el fet de viure a Lleida i en un món semirural, em vaig sentir més proper en l'ambientació del llibre i en les contradiccions de l'època. Una mica llarg però em va agradar.