diumenge, 8 de febrer del 2015

Segles d'ambaixadors

M'ha agradat l'article d'opinió que l'historiador J.M.Solé i Sabaté publica a EL PUNT AVUI d'avui diumenge, sobre l'origen de les ambaixades catalanes Mediterrània enllà, ja abans que Castella arribés a Granada. Animo a que li doneu un "cop d'ull" aquí, ja que a vegades oblidem la història i agraïm que hi hagi persones com J.M.Solé que ens la vagi recordant.

Ara els Reis Mags ens queden molt lluny i ja no ens creiem les meravelles que aquests ens prometien disfressats de governs espanyols ineptes i que només saben protegir els seus propis interessos a l'exterior, oblidant que en el seu propi país hi ha ciutadans de cultures diferenciades, i que volen que els seus drets també siguin representats al món per mitjà de les seves pròpies ambaixades.

Acaba l'article al·ludint la inoperància de les ambaixades espanyoles al món, que qualsevol persona que per desgràcia ha hagut de dirigir-s'hi per algún problema relacionat en la seva estada a fora del seu país, només ha trobat que entrebancs i bel·ligerància. Puc donar fe de l'experiència que varem tenir a Croàcia en un viatge turístic, arran d'un robatori de bossa d'unes companyes i que incloía el passaport i altres pertinences personals. El "via crucis" que van patir arran d'aquesta inoperància de la l'ambaixada espanyola a Zagreb, ho recordarem sempre tot el grup el qual va haver d'estar tot un dia pendent d'un personal poc resolutiu.

Per tant, l'anunci d'obertura de més delegacions catalanes a l'exterior en un futur, és una bona notícia. Com diu l'historiador, el somni de Jerusalem encara no s'ha oblidat i continua vigent, el qual hem de continuar mantenint ben viu per començar el nou Estat que tots volem, obviant i superant els obstacles que per descomptat el govern espanyol ens anirà posant.

***


1 comentari:

Anònim ha dit...

tan de bo no les haguem de fer servir mai