Ens ha tocat viure una etapa d'espera constant mai prevista en la nostra societat en la que crèiem estar per damunt del bé i del mal. Els mesos van passant i aquesta espera es fa feixuga, malgrat que reviu l'esperança de la vaccinació de grup, i confiem que ens farà en breu tornar a veure la llum que restava apagada, i ara sembla que comença a fer pampallugues positives.
Aquests mesos sense contactes personals, han servit per reflexionar i analitzar els nostres vincles amb la societat i de com ens és de necessari recuperar aquests lligams ara allunyats del nostre dia a dia. Tornar a recuperar aquelles converses entre amics i debatre qualsevol tema, és el que més trobem a faltar dins d'aquesta pandèmia.
He pensat molt amb els exiliats, que han deixat tots els seus vincles lluny, i amb la incertesa, sense calendari, de quan podran tornar al lloc dels seus orígens, refer la vida i restablir tot el que ha estat truncat d'un dia per l'altre.
Interessant ha estat llegir la publicació de l'intercanvi de cartes entre l'Anna Murià i Mercè Rodoreda, durant l'exili que van patir aquestes dues intel·lectuals catalanes després de la Guerra Civil (1939-1956) . Dones que van deixar familia, marit i fill (en el cas de la Mercè Rodoreda). Un exili dur, marcat per la fugida d'una guerra civil i sense voler, anar a raure al mig d'una Guerra Mundial.
2 comentaris:
Tens tota la raó, és fa molt feixuc l'espera de poder recuperar els vincles amb les persones estimades, família i amics. Maleïda pandemia.
Recuperar vincles personals, familiars i també laborals és el gran desig, però no hem reflexionat prou sobre el model social i econòmic, amb excés de mobilitat i ocupació d'espais naturals. Tornarem a envair selves i boscos, cercant minerals estratègics o produint monocultius, ocupant l'hàbitat dels animals salvatges i ens posarem en contacte amb altres virus o bacteris els quals buscaran nou reservori en l'ésser humà. Quantes pandèmies més haurem de patir abans d'ésser capaços de reaccionar?
Publica un comentari a l'entrada