dilluns, 29 d’abril del 2024

Premi Josep Pla 2024 - Jaume Clotet

 El  Premi literari Josep Pla d'enguany ha estat concedit a la novel·la La Germandat de l'Àngel caigut, l'autor de la qual en Jaume Clotet, periodista i llicenciat en història, amb una trajectòria personal força reeixida, ens ha mostrat la seva capacitat de concebre fantasies secretes i diabòliques per mitjà d'una literatura, el gènere de la qual té els seus adeptes, i que serveix per entreteniment als amants de les ciències ocultes per comprendre tot allò desconegut i transcendent.

El llibre creat com una guerra entre el Be i el Mal, és una batalla que no té vencedors ni vençuts. La peculiaritat és que l'heroi-protagonista és un monjo de Montserrat i el seu lloc-tinent en aquest cas és una Mossa d'Esquadra que l'acompanya en les seves aventures amb Satanàs, Belcebú i Belfagor.

Crec que en Jaume Clotet, ha rebut aquest Premi per l'enginy de la trama, creada com un thriller nostrat, irònic i en certa manera original, que tens ganes de saber com es desenvoluparà per deslligar els nusos que va creant. 

Malgrat tot, crec que la novel·la és més apta per un públic juvenil que pot gaudir d'un bon llenguatge, a més d'apunts històrics que mereixen un senyal d'atenció dins del relat força distret i entretingut.

 

***