dimecres, 22 de juliol del 2009

Boscos de fades i follets

Si, això semblen els boscos que aquests dies estem trepitjant i passejant. Semblen els dibuixos dels contes infantils. Els dibuixants són experts en fer-nos gaudir dels contes amb les seves idees tretes de la realitat més absoluta. He fet fotografies que ens diuen que la realitat no supera la ficció. He trobat, troncs vells que podrien ser amagatalls de follets, indrets que sembla que d'un moment o altre hagin de sortir les fades, formiguers gegants, papallones, moltes flors i quantitat de maduixeres amb els seus fruits.





Ahir en la nostra visita a la Basa de la mora ens van contar la llegenda popular que s'explica en aquestes contrades. Ja l'havíem sentit la darrera vegada que varem estar-hi. Aficionada com sóc a conèixer mites i llegendes, vaig buscar al Google, i com no, vaig trobar-hi aquesta versió, que és la mateixa que corre per aquí (vegeu). A més, per sorpresa meva, en aquesta web hi han moltes llegendes relacionades amb muntanyes, personatges i llocs d'Aragó, força interessants pels qui els agradi aquest tipus de literatura.

Veient avui tota aquesta natura, no he pogut també deixar de pensar en la desgràcia que ens ha tocat viure, d'aquests nois que han desaparegut en acte de servei, defensant tot aquest patrimoni que ens envolta i que la meteorologia adversa ens juga aquestes males passades. Un record per ells i pels que estan lluitant enmig d'aquests inferns. Malgrat l'experiència demostrada, l'home és infinitament vulnerable.

***

3 comentaris:

L'Espolsada llibres ha dit...

Vigila no trepitgis un follet que són els protectors del bosc :)

Júlia ha dit...

Bonics paisatges, segur que hi ha tots aquests éssers fantàstics amagats entre boires i boscatge.

bajoqueta ha dit...

Genial poder perdre's per llocs així.

Llàstima dels que han perdut la vida al bosc...