dimecres, 20 de gener del 2010

Hivern Musical

He canviat el registre i m'he apuntat a:

Hivern Musical "Passió pel Jazz".

És un taller que varem començar ahir a la Casa Sagnier, i la descripció del qual és:

Iniciació als diferents estils jazzístics amb suport audiovisual i l'audició comentada de la música i la vida d'autèntiques llegendes del jazz.

Sempre m'agradat la música de jazz, però tinc moltes llacunes en quan als estils musicals i la seva història. Ara, davant d'aquesta oportunitat, no he dubtat gens en apropar-m'hi d'una manera pedagògica.

Varem començar la classe fent un repàs dels inicis del naixement d'aquesta manera de fer música a finals del segle XIX, comentant les desfilades musicals que feien els nadius pels carrers de New Orleans, que aprofitant qualsevol motiu social, sortien els músics de les cases i feien recorreguts amb els seus instruments habituals, i vam concloure amb en Louis Amstrong i el seu grup All Stars, l'estil dels quals havia begut d'aquelles desfilades i fanfàrries als carrers.



Va ser una estona molt relaxant gaudint de les audicions i també dels audiovisuals que el tallerista ens anava introduint a mesura que anava comentant els diferents temes i estils jazzístics.

Penso que he fet una bona elecció. El taller teòric és quinzenal i quinzenal serà també la música en viu amb concerts de diverses Bandes que s'alternaran amb les classes de teoria, el primer del qual el tindrem la setmana que vé.

Aprofito per recomanar els concerts de la sala Jamboree de la commemoració dels seus 5o anys de Jazz a Barcelona. Divendres varem assistir al concert del trio de Ignasi Terraza (pianista), bateria i contrabaix, en homenatge a Tete Montoliu. Va ser una vetllada fantàstica.


1 comentari:

kweilan ha dit...

Ostres! Sempre t'apuntes a uns tallers superinteressants.