dimecres, 3 de febrer del 2010

Blues de Kansas

En el segon dia del taller de Jazz, seguint el programa establert, s'ha parlat de l'escola de Kansas en quan als blues i les Big Band que es van formar a partir del 1930.

Kansas al Midwest dels EE.UU. va ser cuna de excel·lents músics de Jazz degut a la seva població d'afro-americans, que es van instal·lar a les poblacions d'aquesta part del país, un dels quals va ser Count Basie (1904 -1984) que va formar la seva orquestra aglutinant bons i diversos músics, formant una de les bandes que més èxits va conquerir entre els anys 1952 i 1978, i va despertar veritables entusiasmes amb el seu swing molt particular.

La classe va estar dedicada en exclusiva a aquest home, que va introduir un estil propi amb uns arranjaments musicals de gran qualitat de difícil interpretació per la seva conjunció instrumental.

Varem estar calibrant diversos temes amb les audicions, i el tallerista ens anava fent descobrir els sons dels instruments emprats i també ens va fer notar de com als inicis de cada tema, sempre començava amb la música d'un quartet i de mica en mica la resta de la banda s'anava incorporant.

Per acabar varem veure un DVD gravat un parell d'anys abans de la mort de Count Basi.

He trobat al You Tube uns dels temes que varem escoltar i que seguidament reprodueixo:

One O'Clok Jump




Aniré posant apunts d'aquest taller i algunes músiques a mesura que vagi assistint a les classes, així ens ajudarà a passar el fred amb aquests ritmes trepidants.

***


2 comentaris:

kweilan ha dit...

Divertit i interessant aquest taller.

Marta ha dit...

Kweilan: Sobretot molt relaxant a més de pedagògic.