dissabte, 21 d’agost del 2010

Colors de Festa Major


Un any més, els colors han tornat a lluir a la ex-vil·la de Gràcia en la seva Festa Major.

Avui és el darrer dia, i el relleu se l'emporta el barri de Sants.


La gent de Gràcia, molt preocupada pels desperfectes que en anys anteriors van tenir, enguany molts carrers han hagut de proveïr-se de vigilància professional per evitar que la feina de tot l'any no es malmeti en només uns minuts, i sembla que ha funcionat malgrat que les pluges habituals d'aquesta quinzena no es puguin controlar, i algun guarniment fet de cartró s'hagi desfigurat.


És per això, que ja no hi han els paperets tradicionals de colors que anaven de banda a banda de carrer i que el vent feia sonar amb aquell soroll característic que recordem encara de la nostra infància. Ara els guarniments són fets de plàstic amb ampolles reciclades i estris de tots colors que els veïns deuen haver guardat durant tot l'any, i que amb enginy han confeccionat tota mena de penjolls, donant així un aire diferent també força acolorit.



Es troben carrers amb ganes de guanyar els premis i que han treballat buscant l'originalitat, i que sempre els agrada sorprendre.




Hi ha també carrers sense "pedigree guanyador", però que sempre admirem per la seva dosi de treball col·lectiu i que a vegades mereixerien també guardons especials.



Guanyadors d'enguany






De totes maneres, el que interessa és passar-s'ho bé i fer treballar l'enginy per l'any que vindrà, i com deia la meva mare:
Després de la Festa Major, Nadal
.
El cicle no s'atura mai.


***