divendres, 10 de juny del 2011

Tocats per la lectura

A ciutat no t'acabes les activitats que per tots els gustos i edats, hi han diariament. Si es té temps, tant matins com tardes pots trobar exposicions, activitats al carrer, música, projeccions, conferències, seminaris, cursets i no acabariem la llista. Només consultant webs que es dediquen a divulgar-ho, pots triar sempre el què t'interessa en l'horari que disposis.

Una de les activitats que més frequento són les presentacions de llibres tant a llibreries com a biblioteques. Gairebé cada dia n'hi han. És questió de triar el tema del llibre presentat i en el meu cas, també les persones que acompanyen a la presentació. És una manera de conèixer-los en persona i també de sentir les seves opinions, que a vegades el mateix autor pot endur-se sorpreses d'aquestes opinions respecte al contingut del seu llibre, que ell creia superadament beneït.

Hem d'admetre que aquestes presentacions són motiu perquè les Editorials ofereixin aquests llibres i facin publicitat dels seus productes i poder vendre exemplars en el moment en que l'assistència és notable, segur que els amics i coneguts no queden malament.

En el meu cas, m'agrada conèixer els personatges de les meses i els continguts de les obres que forneixen el mercat, però a nivell lector, me'n refio molt més de les opinions blogaires, ja ho he dit en alguna altra ocasió, i de les persones que res tenen a veure amb Editorials, ja que habitualment no m'han defraudat.

També els Clubs de lectura són font de criteris i enganxen molt al lector. Et fan descubrir autors que per un mateix no t'haguessis llençat a l'aventura de llegir algun llibre no publicitat. També val la pena la  l'esforç de posar-te a llegir teatre o poesia que per part meva, si no fós per obligació, em costaria de fer-ho, malgrat que després les tertúlies dels comentaris, són molt gratificants.

És curiós que a vegades llegint a autors consagrats, fan referència a altres autors clàssis, i t'agafa la veta de rellegir-los i com una bogeta comences a remanar les lleixes de la biblioteca de casa buscant i remenant, pensant si realment encara el conserves, fins que trobes l'exemplar amagat com una joia, li treus la pols, i torna a conquerir l'espai de la tauleta de nit per uns dies.

Crec que els que hem estat tocats per la lectura, no tenim marxa enrera. Així sóm i així estem. Sempre buscant el moment de retrobar-te amb un amic que no falla mai.

***