dijous, 11 d’octubre del 2012

Politeness

Sempre m'ha agradat ser "polite", però davant dels fets dialèctics al Parlament espanyol de provocacions descarades, em donen ganes de pagar amb la mateixa moneda i deixar les "bones maneres". Les declaracions del ministre Wert no són de desconeixement com molts apunten, són accions completament deliberades davant una involució que ja fa anys preten el partit que en aquests moments té majoria absoluta al Parlament espanyol. Ja des de la FUNDACIÓN FAES fa anys que es promulguen aquestes idees per anar amarant als espanyols d'ideologies centralistes, que els que ja tenim una edat coneixem perfectament i hem sofert a les nostres espatlles.

Aquest anar enrera no s'aguanta! És imprescindible que intentem fer el nostre camí. Estem cansats d'haver d'explicar quí som, que volem i quina història tenim. Volem viure sense haver de justificar-nos continuament. Tenim prou capacitat com a país de buscar-nos la vida. Cada dia, parlen els economistes que Catalunya sempre ho ha pogut ser de autònoma però la por ens ha frenat. Ara cal deixar enrera aquesta endèmia i gaudir del procés que s'ha començat ja que el moment és idoni.  Vull fer ressó d'un apunt del blog Aixi_com_cell que ens parla d'aquest combat dialèctic i que val la pena llegir.

No són gaire usuaria del twitter però darrerament és interessant d'anar-lo seguint per la quantitat d'escrits internacionals que la gent va repiulant. La dialèctica del Sr. Wert, sembla que també ha aparegut avui en un article al Financial Times, això és bo, es justifica una vegada més que el problema català no és només de terme econòmic, hi ha també ganes d'anulació d'una cultura i d'una identitat.


***