dimarts, 4 de novembre del 2014

La Crida


Tothom generalment us notifiquen, i fan saber, de part dels Ex. i fid. Senyors Diputats del General del Principat de Catalunya en Barcelona residint; i per deliberació, amb intervenció dels Ex. i fid. Senyors oïdors de comptes, lo dia present feta, en nostre consistori, inseguint lo consell dels Ex. i fid. Braços generals militar i reial. Que havent resolt lo precaucionar-se amb la defensa de les places i fronteres del present Principat, no permetent que los enemics preocupen aquelles, per interessar la major seguretat de les generals constitucions, usos i costums, llibertats i privilegis, tant dels comuns com dels particulars, així eclesiàstics com seculars, mantenint-se sota el domini de l'emperador i rei N.S. que Déu guarde; per això, qui vulla destinar-se a servir, acude en casa de la diputació de Catalunya, on se'ls allistarà la plaça; i si cossos enters, tant de cavalleria com d'infanteria, volen concórrer a coadjuvar a dita precisa i necessària empresa, s'admetran a sou en la mateixa conformitat, mantenint-se als oficials sos puestos. I perquè les dites coses vinguen a notícia de tots, manen ses Ex. fidelíssimes ésser feta i publicada la present pública crida, pels llocs acostumats de Barcelona, i altres ciutats, viles i llocs del present Principat, on convinga i menester sia. 
Dat en Barcelona als 9 de juliol de 1713.




ARA ÉS L’HORA es mobilitza per l'èxit del 9N amb una marató de trucades i un acte final el 7N a Barcelona
La campanya ARA ÉS L'HORA ha presentat les accions que tirarà endavant en la recta final de la campanya per a la consulta participativa del proper 9 de novembre per a garantir-ne l'èxit com la Marató 9N, l'acte final de campanya a l'Avinguda Maria Cristina de Barcelona, l'edició d'un fulletó o una bustiada a gran escala pel Sí-Sí.

Durant la roda de premsa de presentació, Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, ha assegurat que “la nostra tenacitat ha tingut èxit i aquest èxit estarà representat el 9N amb urnes i paperetes”. En aquesta línia, Casals ha exposat que “les urnes del 9N reafirmaran la nostra dignitat com a poble”. La presidenta d’Òmnium també ha recordat que el 9N “és clau” per a poder guanyar “el partit definitiu”, en referència a unes eleccions plebiscitàries.

Carme Forcadell, presidenta de l’ANC, ha exclamat que “passi el que passi” d’avui i fins el dia de la consulta, “el 9N a les 9 del matí tothom a fer cua als col·legis electorals”. Forcadell ha recordat que "fem una consulta contra la voluntat de l'Estat espanyol” i que, malgrat això, cal fer un gran acte de denúncia de “l’Estat opressor” que “posa en qüestió la nostra llibertat d’expressió”.


***

1 comentari:

Anònim ha dit...

A les 9 del matí un diumenge? No tenen cor!