dijous, 11 de febrer del 2016

Born Centre de Cultura i Memòria

Llegeixo els canvis que el nou consistori municipal de Barcelona vol fer al Born. Quan es van proposar els canvis va haver-hi un cert rebombori opositor, atès que aquest equipament cultural és un dels més visitats de la ciutat i la por de la possibilitat de cobrir els jaciments, va fer aixecar totes les espases.

Sembla doncs que els espais culturals volen mantenir-se i ampliar-se la qual cosa ho celebrem i l'exposició permanent serà millorada. En quan el nom passarà a dir-se: Born Centre de Cultura i Memòria i mantindrà la seva línia natural d'investigació sobre el 1714. També està en projecte la Setmana de la Novel·la Històrica i una projecció del BORN en 3D.

Penso que El Born és un punt de la ciutat que s'ha de cuidar i conservar, per tot el que representa tant per la memòria històrica com per l'espai cultural i també per l'interès que ha representat per part del visitant, la recuperació del barri medieval de La Ribera amb les seves casas nobles i que havia quedat d'alguna manera, oblidat. Ara és una zona de contrastos amb la instal·lació de nous comerços, dissenyadors, artesans, gastronomia i espais d'esbarjo que combinen amb les ofertes culturals del lloc.

Desitgem que aquesta nova iniciativa municipal es mantingui en aquesta línia de canvis puntuals i ben aprofitats.

***