dilluns, 18 de maig del 2009

Ernest Lluch, l'esforç per construir un país

És el títol de l'exposició itinerant dedicada a Ernest Lluch que aquest matí he visitat aprofitant una de les passejades pels meus carrers predilectes de Barcelona, Rambla de Catalunya i Passeig de Gràcia, la qual està ubicada al Palau Robert i que sempre que passo per davant no puc deixar d'entra-hi per passejar pels jardinets i contemplar a més, la gent asseguda als bancs, llegint i parlant i també força mares amb nens petits jugant als sorrals.

He començat per llegir-ne els rètols que estan a l'aire lliure, que fan un recorregut per les diverses ciutats espanyoles on Lluch va estar vivint i treballant a les universitats respectives. La resta de l'exposició està situada a la Sala de Cotxeres que està al mateix jardí. L'exposició és molt interessant per tots els que varem viure aquells anys i per conèixer més a fons la tasca que va fer l'Ernest Lluch. M'ha agradat especialment la reproducció d'una pissarra al fons, en la qual amb la lletra de l'Ernest, defineix que és el socialisme. Una definició digna de la qualitat humana que tenia el nostre compatriota. Hi ha també un audiovisual que recull moments d'entrevistes, i també dels seus parlaments al Congrés de Diputats de quan va ser Ministre de Sanitat. És molt bona una frase que diu:..... Ja se porqué se llama el banco azul. Porqué es utilizado por personas que provienen del "Banco" i también del "azul".

Ja fa dies que la van inaugurar, i n'he pogut gaudir completament sola, fins que m'ha fet companyia una altra senyora gairebé al final, quan estava asseguda mirant l'audiovisual.

***

1 comentari:

kweilan ha dit...

Un gran polític i una gran persona...homes així el país els troba a faltar