dilluns, 4 de maig del 2009

Burgos - Meseta Norte

Hem fet una breu estada a Burgos, en un intercanvi cultural entre Corals polifòniques. La meva participació ha estat d'acompanyant i convidada com a cònjuge de cantaire i quan és així, aprofito de deixar constància dels concerts amb una petit record filmat, que es pot veure i escoltar al Sorrobloc .

Fa uns trenta anys que varem trepitjar aquesta ciutat. Actualment no te res a veure amb aquella ciutat provinciana que tenia una Catedral de gran valor arquitectònic, però que era fosca i negra amb uns environs força deixats. Ara és una ciutat d'aspecte modern, i amb la mateixa Catedral neta i pulida rodejada encara d'obres de restauració i paviments que s'estan reestructurant. Darrerament estem constatant el gran canvi produït en les ciutats espanyoles en referència a tot el seu patrimoni artístic i arquitectònic.


Il·lustro aquest post amb diverses fotografies que vaig fer, relacionades amb aquesta icona de la ciutat. Vam tenir la gran sort de tenir un guia entranyable, de nom Rafael, professor d'Història de l'Art, que és el President de la Coral amfitriona, que semblava tret d'un film dels que volen representar aquells professors de la República, amb veritable vocació per la seva feina. Ens va acompanyar per diversos llocs emblemàtics de la ciutat i dels voltants, i amb unes explicacions força erudites i ben estructurades, molt bon coneixedor de la seva professió. Una delícia.






Bòvedes i sostre



L'acolliment que ens van fer els burgalesos va ser espectacular. Va haver ocasió de fer pedagogia politico-cultural i varem poder aclarir molts conceptes que, com és d'esperar, arriben força distorsionats a aquells indrets.



Escena nocturna i vista des de l'habitació de l'hotel




Panoràmica de la ciutat des del Castell



Una escena singular. Uns nuvis que sortien de la Catedral amb el cotxe que els esperava.


El concert i el viatge va sortir rodó i vàrem tornar molt contents, esperant la visita a Barcelona que tindrà reciprocitat amb concert inclòs a la capella de Santa Àgata per part de la Coral burgalesa, que tindrà lloc el diumenge 28 de juny. Tots hi sou convidats.



***

3 comentaris:

kweilan ha dit...

Fa anys qu no hi he estat. La catedral em va sorprendre agradablement...ara penso, mirant les fotos, que m'agradaria tornar-hi.

Margarida Aritzeta ha dit...

Aquestes sortides en què pots compartir el que t'agrada(la música,l'art)sempre són enriquidores... jo recordo un Burgos encara gris i antic. Segur que ha canviat per millorar, només cal mirar les fotos!

Marta ha dit...

Kweilan i Margarida, crec que val la pena, si un té ocasió, de tornar a veure aquestes Catedrals i les esglésies de "les Castilles". No t'ho acabes, i esta tot molt recuperat.