dissabte, 8 de gener del 2011

Desafiaments

L'endemà de Reis havia estat marcat com a dia lectiu per l'anterior Govern de la Generalitat i la seva consecució ha estat un fracàs estrepitós ja que la majoria d'escoles que van obrir hi havia menys de la meitat dels alumnes, i els centres que van tancar, van agafar-se'l com un dia de lliure disposició. Un desgavell per poder desafiar les normes governamentals respecte a les festes escolars, i que com diem vulgarment, "feta la llei, feta la trampa". Sembla que és dificil en aquest col·lectiu posar-se d'acord. I cada vegada més, la voluntat de les persones, passa per damunt de les normes establertes.

Un altra desafiament és el cas del propietari d'un bar de Mollerussa que ha preferit saltar-se la Llei del tabac i deixar fumar als seus clients dins el local, abans de perdre'ls, i haver de tancar l'establiment, segons ell. L'home espera ser multat però de moment no ha tingut cap visita d'inspectors. Ja ho sentirem a dir.

També ha estat motiu de desafiar les baixes temperatures del Berguedà, un propietari de bar, repartint flassades als clients a l'exterior del local, per poder fumar degudament abrigadets, asseguts a les cadires de l'exterior. Això m'ha fet recordar quan el nostre viatge a Turquia, a la ciutat d'Izmir, passejant pel port, voramar, que en totes les cafeteries subministraven uns abrigalls de quadres, perquè els parroquians puguéssin utilitzar-los mentre fumaven amb el narguil o bé jugaven a jocs de taula al capvespre asseguts còmodament fent vida social, la qual cosa ens va sorprendre agradablement.

Això era el mes d'octubre quan el sol es deixava caure ben aviat, i la humitat del mar es deixava sentir.

Constato una vegada més que cada cop tenim menys por a infringir les normes que ens son adverses, encara que no sempre ens en poguem sortir airosos, però a vegades som agosarats i volem provar-ho, esperant quins resultats haurem provocat.

***