dijous, 23 d’agost del 2012

Guerra de banderes

Tornem a tenir "guerra de banderes". L'estelada no agrada a Espanya. En el Congrés de Diputats ja se les van tenir per aquest motiu (vegeu). Avui amb motiu del partit d'anada de la supercopa, els usuaris de Twitter han llançat la idea d'omplir el Camp Nou d'estelades (vegeu també). Acció-reacció. Sembla mentida que no vegin que quan més prohibicions, més ganes la gent té de rebatre-les. Penso jo, que passarà a la manifestació de l'11 de setembre? També es prohibiran els símbols que s'hi exhibeixin? Retiraran totes les estel·lades? TINDRAN MOLTA FEINA!!!! Potser si que s'aprofitaran dels ATURATS PER FER AQUESTA LABOR!, Aquí no hi ha Policia nacional, esperem que no s'hi fiquin!

Destaco el que va dir el Diputat Alfred Bosch:

'Si no hi ha infracció, no pot haver-hi prohibició, i per això exigim al govern que actuï d’acord amb aquest precepte legal i no sota els criteris subjectius i aleatoris del policia o el coordinador de seguretat dels estadis’, reclama el diputat, que considera 'la bandera estelada un símbol de llibertat i concòrdia, no de violència'. 'Són uns altres, com els estats, els qui en nom de la seva bandera han fet guerres i aplicat la violència.' Per això exigeix que l'estelada 'sigui respectada pel govern espanyol i les forces policíaques, perquè és un símbol de llibertat i democràcia pel qual molta gent ha patit repressió i maltractaments, encara avui.'

Estem ben arreglats!

***

2 comentaris:

Helena Bonals ha dit...

L'estelada té una cosa dolenta, i és què en farem quan serem independents, ja que l'estelada no és pas la bandera catalana.

Marta ha dit...

Evidentment no és la catalana, només simbolitza la independència dels Països Catalans i és inspirada en la bandera de Cuba de principis del segle XX que volia representar la independència de Cuba contra l'imperi espanyol.
Quan siguem independents haurem de decidir també aquest tema. Potser ens agradarà més una altra. Ja veurem!