divendres, 30 d’octubre del 2009

Circuit turístico-cultural per Turquia

Ja hem tornat d'un interessant circuit per terres turques.
Feia temps que volíem fer aquesta experiència i els nostres desitjos s'han dut a terme. Han estat uns dies de bellugar maletes amunt i avall, però no ens ha decebut gens aquest país tant important per la nostra cultura.

Hem tingut la sort de tenir la companyia de dues persones entranyables que ens han fet de guia. En Haluk, professor d'Història d'un institut d'Istambul, nacionalista turc que ens ha endinsat en la història del seu país amb força coneixement i pedagogia, i que ens ha fet gaudir de la seva terra. També no ha quedat enrera el nostre guia català en Lluis Miquel, professor també d'Història de la Universitat Autònoma, i expert en Turquia entre d'altres, que amb molta cura ens ha estat donant classes magistrals d'història europea durant les llargues tirades d'autocar, i amb final feliç de recomenació de diversa literatura adient. A tots dos voldria agrair-los la seva professionalitat i dedicació que han tingut amb nosaltres, ja que hem tornat amb les motxilles plenes de coneixements.



El circuit va començar a Istanbul. Vam volar fins a Ankara, seguint amb autocar fins a Nevsehir (Capadòcia), Konya, Antalya, Pamukkale, Efes, Pergamon, Izmir i altra vegada volar cap a Istanbul amb transfer fins a Barcelona.




Penjo algunes fotos per il·lustrar el post, però en breu, quan les hagi ordenat, en penjaré al marge del bloc, algunes més. N'hi han de força boniques.



Interior Mesquita blava






Estampes cotidianes


La gent



Sortida del sol 7 a.m.
Posta del sol 5 p.m.


No cal dir, que en el Sorrobloc, anirem relatant la nostra experiència viatgera.


***

6 comentaris:

Joan Antoni ha dit...

No sé si has llegit "Els viatges" de Ibn Battuta (Ed. Proa), escrit al nostre s. XIV, (VII de l'Hègira, pels àrabs), que viatja per tot l'Islam de l'època. Pot ser interessant pel teu interès quan corre pel l'Anatòlia, Constantinoble (Instambul). Recomanable tot ell.

Marta ha dit...

No l'he llegit. Ho he mirat a través de la xarxa virtual de les Biblioteques i no el tenen. Si el tens tu ja me'l deixaràs ok?

Unknown ha dit...

Aquest estiu vaig visitar Turquia. Fascinant. Vaig fer una de les rutes típiques:
Vaig visitar Istambul, Bursa, Efes, Pammukale,Konya i la Cappadocia.
Molt molt interessant. A Riell Bulevard vaig deixar petja del meu pas per allà, amb dos o tres posts, a l'agost.
Molt recomanable també, va ser la descoberta del músic Mercan Dede que vaig conèixer gràcies al nostre guia.

Marta ha dit...

Eulàlia, quina coincidència! Nosaltres feia més de tres anys que havíem d'anar-hi. Vam cancel·lar un viatge per motius familiars el 2006.
He llegit els teus posts. Estic d'acord amb el que dius i molt ben explicat. En el Sorrobloc podras trobar les nostres experiències, tot just en S. ha començat a exposar-les. Realment fas un bon retrat del país. Ens va agradar molt.

Unknown ha dit...

A mi també em va agradar molt. Istambul se'm va fer curt: Dos dies són poca cosa per descobrir aquella emblemàtica ciutat.

Met ha dit...

Turquia està encara al listat de pendent. Tothom parla meravelles d'Istanbul. Vejam si esmeno aviat aquesta falta.