dilluns, 25 d’abril del 2011

Química, física i matemàtiques

Recupero aquestes paraules de la nostra amiga andalusa, les quals va utilitzar amb encert, quan ens va explicar la seva ruptura matrimonial.

Ella ja no hi és entre nosaltres, però les he recordat després d'haver viscut la diada de Sant Jordi i m'han servit per fer la meva pròpia analisi d'aquest dia.

La Química va començar els dies previs a la Festa amb la seducció per part dels mitjans, amb entrevistes i seguiments als escriptors, les editorials oferint-nos tots els Premis literaris de l'any. A la premsa, portades i més portades de llibres per reclamar la nostra atenció. Tothom recomana. Una vegada seduïts, arriba el dia 23.

La Física el dia 23, Sant Jordi. Els llibres al nostre abast, els podem tocar i remenar. Escriptors esperant presencialment als seus lectors a les parades per oferir les seves signatures. Ens empentem uns als altres per arribar als nostres destins. Cursa d'obstacles arreu.

I finalment les matemàtiques una vegada acabada la Festa. "Que si s'han venut tant o més llibres que l'any passat". "Que si s'han fet tants diners de calaix". "Que si han sobrat roses , etc. etc.".... "Que si la crisi no ha permès gaires disbauxes, etc. etc..."

En resum, el que interessa és que tothom estigui content i satisfet amb les seves adquisicions, i els editors hagin complert els seus objectius. Ja tenim una mica més de literatura per uns quants mesos. El cicle tornarà d'aquí a 345 dies.

Les roses però, són més efímeres.


***