dilluns, 19 de març del 2012

Cels blaus


Els llums de l'escenari s'obren i davant nostre apareix un espai figurant un exterior amb un pruner i una rosa. Damunt, emmarcant aquest espai, un cel blau amb núvols. Tot és auster, i aquesta austeritat ens va acompanyar gairebé dues hores ahir diumenge a la tarda, on uns actors ens van representar l'espectacle Delicades. El seu autor Alfredo Sanzol junt amb la Companyia T. de Teatre, ens van mostrar una sèrie d'sketchs que es van succeint un darrera l'altre, enllaçats, molt ben enllaçats, per mostrar-nos una vegada més en teatre com són les relacions humanes. Sembla que va ser l'espectacle més vist del Grec Festival de Barcelona 2010, el qual ara s'ha reposat per la magnífica acollida per part del públic.

 En el fulletó de presentació, l'autor comenta que aquesta obra està dedicada a la seva àvia i germanes com a mostra de retornar l'estimació que li van donar, un sketch de la qual va ser inspirat en el poble de la seva àvia anomenat Quintanavides, un poble de la província de Burgos en el qual ell va residir-hi quan tenia set anys.

Quintanavides


Amb una ironia àcida d'humor intel·ligent, ens va mostrant trossos de diferents moments de la vida, en alguns dels quals, un es pot identificar perfectament.

La traducció és de'n Sergi Belbel, que com sempre ha fet una bona feina. Els actors i les actrius immillorables.

Potser el que més he valorat és la sencillesa de l'espectacle. Teatre contemporani sense pretensions, però amb un rerefons interesant.

***