dissabte, 22 de juny del 2013

Concert d'estiu pre-revetlla

Ahir la Coral Espígol ens va oferir un concert estiuenc a l'església del Convent dels Caputxins de Sarrià. Em vaig trobar "com a casa". L'indret on mantenim els nostres habituals enllaços solidaris i religiosos, i la Coral de la qual sóc seguidora des de fa algun temps, compartint amb goig els seus èxits musicals.

És una Coral que estimo per l'empatia amb els seus seguidors, gràcies al seu director, en Quim, que la va fundar l'any 1979 i encara segueix mantenint aquest grup que ha anat canviant al llarg de tot aquest temps. Aquests components, amb veus realment envejables, donen cos a un repertori divers, que va de músiques de diferents estils, des del Renaixement fins a la música contemporània. Atès que jo seria incapaç de enfilar una nota musical, veig amb molt bons ulls i orelles la tasca que fa aquesta Coral, a tots nivells. Una d'important és la col·laboració desinteressada en tasques solidàries de diverses Associacions. Mai tenen un "NO", i això és d'agrair. La d'ahir, va ser per fomentar l'ajut econòmic de l'Associació CEDRE que treballa per la reinserció de joves en risc d'exclusió social.

En Quim, el director, va començar en una entitat cívica juvenil del barri de Gràcia. Actualment te la seu al Centre Artesà Tradicionàrius que els acull en els assatjos, i al qual la Coral hi està molt vinculada, això i junt amb la  passió musical del Quim, han aconseguit que el número de cantaires ja siguin una cinquantena.

En el concert d'ahir, només hi eren dues terceres parts, atès que en la vigília d'un pont de tres dies, i l'acabament d'escoles, la diàspora ciutadana hi era molt present. També el públic assistent, contràriament al que estem acostumats, va ser malauradament més aviat escàs. No per això l'eufòria dels presents va minvar, atès que crec que és una Coral atìpica, sempre amb reptes i innovacions i que els que ens coneixem moltres cançons del repertori, sempre ens trobem amb agradables sorpreses de coreografies, vestuaris, complements instrumentals, i també espectacles amb barreja de representacions teatrals.

Només acabaré dient que des de la fila "0" gaudeixo sempre dels positius comentaris del públic sempre heterogeni, atès el divers repertori que duen a terme. El darrer repte ha estat "Les cançons que van canviar el món" que van representar al CAT fa una setmana i que va quedar gent al carrer sense entrada. Ja es parla de tornar-lo a repetir a la tardor. Espero amb goig aquesta segona posada en escena.





***