dilluns, 20 de febrer del 2012

Una dura realitat


Reprodueixo la notícia apareguda avui en el Diari ARA i que trobo veritablement preocupant.

***

72 nens adoptats han sigut abandonats en l'última dècada



El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha explicat que 72 nens adoptats han sigut abandonats per les seves famílies adoptives des de l’any 2000, segons informa Catalunya Informació.
Cleries considera preocupant la dada, sobre un total de 12.000 adopcions, especialment pel fet que la majoria són adolescents, una edat molt difícil per trobar una nova família per als infants. Les famílies els abandonen a aquesta edat perquè és quan causen més problemes. El Govern estudia demanar responsabilitats legals a les famílies.

***

En el mateix exemplar i en l'espai destinat a l'opinió del seu Director, Carles Capdevila, en fa ressò al·ludint "que és un tema extremadament complex i s'ha de tractar amb tacte, prudència, respecte, sense dramatisme, però abordant tota la realitat, també la més dura".


Penso que com es deuen sentir aquestes criatures que van ser acollides en asils, i que havien estat esperant uns pares que els acceptessin com a fills, i quan els van trobar, veure's rebutjades per aquests pares en els quals havien depositat les seves esperances. Un d'aquests nois ho va explicar a la classe de la meva filla sense cap malícia. Eren dos germans que els anaven presentant a diferents parelles perquè se'ls quedessin, les explicacions del noi, feien posar la "pell de gallina" a mestres i alumnes.

Actualment he vist com companyes de feina i amics, que van tenir l'oportunitat d'adoptar infants, i alguns d'ells força peculiars, se n'estan sortint amb els seus fills. Alguns més que altres els hi ha canviat la vida degut a la dedicació exclusiva per problemes de salut que els hi ha comportat algun d'ells, però atès que son parelles amb una forta estimació per aquests petits, no dubten en tenir-ne cura constant. Ells van decidir tenir-los, biològics o no.

Per això no comprenc que es puguin abandonar després de tanta espera. No és fàcil poder aconseguir legalment una adopció. Hi han molts mesos per preparar-se i pensar-s'ho. No és un camí fàcil, però tampoc ho és quan es tenen fills biològics. Com diu en Carles Capdevila, amb tots els respectes, però és una dura realitat.


***